Ράνια Πούλιου

Χορογράφος σύγχρονου χορού

Χορογραφεί: Την ομάδα χορού Nemeldia η οποία στεγάζεται στον χώρο της σχολής.

Η Ράνια Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αν. Καφαντάρη και της Grafts Θεσσαλονίκης ( Greek Aerobic and Fitness Training School ).

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πάνω σε διάφορα συστήματα χορού όπως Safety Release Technique, Alexander Technique , Contact Improvisation , Limon Technique , Graham Technique , Performance Art , Body Mind Centering , Musical Theatre Dance , Δημιουργική κίνησηπαιχνίδι,Υoga, Pilates, Contemporary Jazz.

Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού της Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν υπήρξε χορογράφος της επαγγελματικής ομάδας αγωνιστικού aerobic της Grafts. Για 1 έτος αποτέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού της ΧΑΝΘ και συνεργάστηκε με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και Καλαμαριάς στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Ως χορεύτρια έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για τρία έτη χόρευε στο Λονδίνο όπου συνεργαζόταν με χορογράφους του London Contemporary Dance school όπως είναι ο Ben Wrigth και o Robin Dingemans. Ακόμη είχε την ευκαιρία να χορέψει σε παραγωγές μεγάλων χορογράφων του σύγχρονου χορού όπως είναι ο Akram Khan, B.j Sullivan, German Jaurequi ( Ultima Vez ). Το 2014 ίδρυσε τη δική της ομάδα σύγχρονου χορού Nemeldia στην οποία η ίδια χορεύει και χορογραφεί.

Παραγωγές της ομάδας:

-Tripudio 2014

-Beautiful chaos 2015

-Κλεψύδρα 2016

Ράνια Πούλιου