“Γε’νέο επιχειρείν ” συνέντευξη της διεθύντριας των Σχολών

Διαβάστε τη συνέντευξη της διευθύντριας των Σχολών Χορού Indancestrial, Αλεξίας Καλαϊτζή, ως επιχειρηματίας της χρονιάς στον κλάδο της Τέχνης, στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Θεσσαλονίκης Δρώμενα.

Οι σχολές Χορού Indancestrial μετρούν οχτώ έτη στον καλλιτεχνικό χώρο υπό τη διεύθυνση της κ. Αλεξίας Καλαϊτζή (καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, χορεύτρια, χορογράφος). Είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και λειτουργούν υπό τη εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι Σχολές στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Εύοσμο και στην Ανάληψη σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του χορού. Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό με αρωγό την αγάπη για την τέχνη εμπνέουν, καθοδηγούν και διδάσκουν σχεδόν όλα τα είδη χορού.

 • Με τι ασχολείστε και για ποιο λόγο;
Ασχολούμαι με τον χορό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από την ηλικία των τριών ετών. Παράλληλα με την προσωπικότητά μου άρχισε να χτίζεται και η έκφραση μέσα από την τέχνη του χορού. Πρώτη και αγαπημένη μου δασκάλα ήταν η κ. Μαίρη Λιάτσου η οποία με μύησε σε όλο αυτό που ακολούθησε και έγινε ο τρόπος ζωής μου. Συνδυαστικά με τις σπουδές στον κλάδο του χορού ακολούθησα και ακαδημαϊκές σπουδές στον τομέα της προσχολικής αγωγής, δύο γνωστικά αντικείμενα που σήμερα αποφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον εργασιακό μου χώρο.

  • Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ξεκινήστε;
Ο λόγος που ασχολούμαι με τον χορό είναι πηγαίος. Η τέχνη αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς μου, επιθυμώ να γευτώ, να ακούσω και να δω οποιαδήποτε μορφή τέχνης αρκεί να διέπεται από καλαισθησία. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι διαφορετικό, διότι το επάγγελμα μου είναι ο τρόπος ζωής μου. Αυτό που με ώθησε είναι ένα εσωτερικό κάλεσμα, ότι είμαι φτιαγμένη να δίνω και να δημιουργώ χορό. Στο σήμερα λοιπόν, όταν οι άλλοι διασκεδάζουν εγώ έχω πρόβα με τους μαθητές μου.

  • Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε την κρίση;
Η απάντηση έρχεται από όλη την ομάδα της Indancestrial, συνειδητά δεν κάνουμε εκπτώσεις στη δουλειά μας, στην ποιότητά μας και σε αυτό που νιώθουμε ότι αξίζουμε ως άνθρωποι. Η συνεχόμενη εξέλιξη, αναβάθμιση και αναγνώριση του έργου μας αποτελεί το εφόδιο μας απέναντι στην οικονομική κρίση. Εκτιμούμε το γονιό και αγκαλιάζουμε το παιδί που έρχεται κοντά μας.

  • Πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;
Συμπεραίνω ότι οι γονείς και οι μαθητές μας επιλέγουν επειδή αναζητούν μια πιο επαγγελματική και αξιόπιστη προσέγγιση ως προς τον χορό καθιστώντας μας συνοδοιπόρους στα όνειρά τους. Εστιάζω στο παρόν γιατί περισσότερο με απασχολεί το πού οδηγούμαστε κοινωνικά ως άνθρωποι, έτσι λοιπόν θα σταθώ σε αυτό και στο ότι δεν παύω να αναζητώ τη γνώση, την εμπειρία και να φροντίζω για την προσωπική μου εξέλιξη.

“Γε’νέο επιχειρείν ” συνέντευξη της διεθύντριας των Σχολών

Σχολή Xορού Indancestrial