Αθηνά Ματαπά

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού/ χορογράφος

Διδάσκει: Μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στη σχολή της Ανάληψης.

Η Αθηνά Ματαπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή της με τον χορό ξεκίνησε στην ηλικία των τριών ετών στην Πρότυπη Σχολή Χορού του Δήμου Καλαμαριάς κι έπειτα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Επαγγελματική σχολή χορού το 2013.

Έκτοτε έζησε στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Αγγλία, όπου δίδαξε μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε σχολές χορού και στούντιο. Στην Αγγλία φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Liverpool John Moores University αποκτώντας μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις πρακτικές του χορού.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε με την έρευνα επάνω στη χορογραφία του σύγχρονου χορού και με τις διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας του μπαλέτου για παιδιά και ενήλικες. Σημαντικές συνεργασίες κατά την πορεία της ως δασκάλα χορού, ήταν το 2018-2019 με την City Academy (London based performing arts company), την οποία εκπροσώπησε διδάσκοντας στο Μάντσεστερ, στο studio 25, όπως επίσης με το MDI studio χορού αλλά και με διάφορα σχολεία στην περιοχή του Λίβερπουλ.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας χορογράφησε αλλά και συμμετείχε σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες. Επίσης συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ χορού και τέχνης όπως στο Leap dance Fridge festival και στο Lightnight Liverpool το 2019.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια και έχει εκπαιδευτεί στα εξής: Κλασικό μπαλέτο με τους: Rudy Bryans, Daniel Lommel, Alexander Neskov, Dimitra Koroneou and Emi Korfia. Σύγχρονο χορό με τους: David Zambrano (Flying Low – Passing Through and Improvisation στο στούντιο Tic tac), Linda Kapetanea – Josef Frucek (Fighting Monkey), Edivaldo Ernesto (Depth movement), Alleyne dance, Rambert dance Company, Batsheva dance company(Gaga), Phoenix Dance company, Company Chameleon, Jukstapoz Company, Dafni Kokkino, Jos Baker, Lali Ayguade, Akira Yoshida, Lewis Cooke, Danae and Dionysio, Eva Georgitsopoulou, Nina Dipla, Kalliopi Sfika, Hermes Malkotsis, Konstantino Miho, Konstantino Gerardo, Taso Karahalio, Dimitri Sotiriou και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και ομάδες χορού.

Επιπλέον κατέχει γνώσεις Contact improvisation- partnering. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών.