Ελίζα Γκιλιοπούλου

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού / χορεύτρια / χορογράφος

Διδάσκει: Κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στη σχολή του Ευόσμου

Η Γκιλιοπούλου Ελίζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογίας Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχη Καφαντάρη.
Η ενασχόληση της με τον χορό ξεκίνησε από ηλικία τεσσάρων ετών στη σχολή χορού της Σοφίας Αντωνιάδου στη Βέροια. Έπειτα στο Δήμο Βέροιας, στο fix dance studio στην Αθήνα και στο τμήμα προετοιμασίας στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπως στη σχολή χορού Areadanza στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στο 31ο Παγκόσμιο συνέδριο για την έρευνα του χορού το 2011. Έχει υπάρξει χορεύτρια παραδοσιακών χορών για πολλά έτη, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (BLS/AED) και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία. Ακόμη, είναι εισηγήτρια και εκπαιδεύτρια μουσικοκινητικής αγωγής στα επιδοτούμενα προγράμματα εργαζομένων νηπιαγωγών αλλά και δασκάλων ΚΔΑΠ.

Με την υπόλοιπη ομάδα των Σχολών Χορού παρακολούθησε ένα σεμινάριο αναφορικά με την θετική διαπαιδαγώγηση και προσέγγιση του παιδιού με την Φιλιώ Κατσαρού (Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού από την Playtherapy Greece και Playtherapy International και επιστημονικό συνεργάτη της Attachment Parenting Hellas) καθώς και ομιλία με τον σύμβουλο επιχειρήσεων Γιάννη Καραγιάννη με θέμα την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών και το σωστό συντονισμό εργασιών στην εκπαίδευση.

Το 2020 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο Decoding Ballet Technique “Advanced Kinesiology by Vassiliki Kapsidou “. Το πρόγραμμα (DBT) αυτό βασίζεται στις αρχές της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας, στη μέθοδο Νευρομηχανική καθώς και στην περιτονιακή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση. Μέσα από αυτό τον τρόπο διδασκαλίας, συμβάλλουμε στη δημιουργία χορευτών υψηλότερου επιπέδου καθώς μειώνονται και οι πιθανοί τραυματισμοί.
Εργάστηκε σε σχολές χορού στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη και από το 2012 εργάζεται στις Σχολές Χορού Indancestrial. Το 2013 ίδρυσε με την Αλεξία Καλαϊτζή την ομάδα σύγχρονου χορού D.art dance company στην οποία συμμετέχει ως χορεύτρια και χορογράφος.
Έχει χορογραφήσει και χορέψει στα έργα:
  • (2011) Lemon blossom (Trickortreat)
  • (2012) Kokoblocko (Trickortreat)
  • (2013) Stay..glow! (D.art)
  • (2015) Please mind the trap (D.art)
  • (2016) Τούμπαλιν (D.art)
  • (2016) d.INNER
  • (2016) 18+
  • (2017) “Χορεύοντας το όνειρο”
  • (2018) “Χορεύοντας το όνειρο”