Κατερίνα Γκόγκου

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού / χορογράφος

Διδάσκει: Μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στη σχολή του Ευόσμου.

Η Κατερίνα Γκόγκου είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Αριστέα Λίτου» και φοιτήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1999, όπου και μεγάλωσε. Η ενασχόλησή της με το χορό ξεκίνησε στην ηλικία των 5 ετών. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει εκπαιδευτεί με πλήθος δασκάλων στο Κλασικό Μπαλέτο και στον Σύγχρονο Χορό, καθώς και σε διάφορα άλλα είδη χορού (ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, Tango & Latin χοροί).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και διαγωνισμούς χορού που έχουν λάβει χώρα σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στο εξωτερικό. Το 2016 συμμετείχε στην περιοδεύουσα -ανά την Ελλάδα- Επαγγελματική Παράσταση Swan Lake του Russian Ballet Theatre.

Αργότερα, το 2018, συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη στις ημιτελικές φάσεις του Youth America Grand Prix (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, 9-19 ετών) στο Παρίσι. Εκεί, στη Σχολή της Όπερας του Παρισιού, είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές χορού και χορογράφους. Το 2020 έλαβε την 3η θέση στο Veria Dance Competition με solo κλασικού μπαλέτου στην επαγγελματική κατηγορία. Το 2021 συμμετείχε στο 4ο Danceschoolways Festival, με τη χορογραφία της “amalgame”.

Στο πλαίσιο της χορευτικής της εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού από αναγνωρισμένους χορευτές και χορογράφους σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. Κάποιοι από αυτούς: Κρεμαστά Πωλίνα, Ηλιάδης Πλωτίνος, Ξυραφάκης Χρήστος, Ψάλτου Εύη, Ζορμπαλή Βάσια, Λιόντου Κατερίνα, Γεράρδος Κωνσταντίνος, Αμέντας Γιώργος, Danilo Zeka, Niklas Blomqvist, Adeline Pastor.

Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε πολλά εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και partnering, ενώ έχει λάβει μέρος ως εθελόντρια σε εργαστήρια Χοροθεραπείας για παιδιά και εφήβους.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένο σεμινάριο παροχής Βασικών Πρώτων Βοηθειών (BLS- Βασική Υποστήριξη Ζωής).

Ιδιαίτερη αγάπη της, ο κλασικός και σύγχρονος χορός, ο αυτοσχεδιασμός, η εξερεύνηση της προσωπικότητας μέσα από την κίνηση, η χορογραφική σύνθεση και η ομαδική δημιουργία με άτομα κάθε ηλικίας.