Μαριάμ Νίκου

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού / χορεύτρια

Διδάσκει: Μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στη σχολή της Ανάληψης

Η Μαριάμ Νίκου γεννήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη”.
Ξεκίνησε την ενασχόληση με το κλασσικό μπαλέτο στα έξι της χρόνια, παρακολουθώντας μαθήματα του συστήματος της Royal Αcademy of Dance. Παράλληλα ασχολήθηκε με το hip-hop, με το οποίο συμμετείχε και σε διάφορους διαγωνισμούς αλλά και με τον σύγχρονο χορό όπου διδάχθηκε τις τεχνικές release και Limon.
Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων συμμετείχε σε παραστάσεις χορού τόσο της ερασιτεχνικής, όσο και της επαγγελματικής σχολής χορού, καθώς και σε διάφορα δρώμενα, όπως η παγκόσμια ημέρα χορού και η πλαισίωση εγκαινίων εποχιακού μουσείου στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου με χορευτές του εξωτερικού, όπως τους Andrej Karacincev, Javan Vaselinovic και Ivette Rodiguez, αλλά και σεμινάριο συγχρόνου χορού, τεχνικής Graham, με την Πένυ Διαμαντοπούλου.

Έχει εργαστεί σε παιδικές κατασκηνώσεις, έχοντας υπό την επίβλεψή της παιδιά διαφόρων ηλικιών. Κατέχει παιδαγωγική επάρκεια, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού καθώς επίσης και σεμινάρια Α’ Βοηθειών.