Μελίνα Τσουρέκα

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού / χορεύτρια

Διδάσκει: Μουσικοκινητική, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στη σχολή της Ανάληψης

Η Μελίνα Τσουρέκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1997. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αν. Καφαντάρη. Η ενασχόλησή της με το χορό ξεκίνησε στην ηλικία των 7 ετών.
Στο πλαίσιο των σπουδών της συμμετείχε σε παιδαγωγικά προγράμματα καθώς και έχει εργαστεί σε παιδικές κατασκηνώσεις ως υπεύθυνη μικρών και μεγαλύτερων ομάδων παιδιών. Έχει επίσης ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Χοροθεραπεία, στην Ειδική Αγωγή, τις Α’ Βοήθειες όπως και στο πρόγραμμα “Συμβουλευτική-Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας” του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της χορευτικής της εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού από αναγνωρισμένους παγκοσμίως χορευτές και χορογράφους, όπως Μαρία Κουσουνή, Yael Cibulski, Ryan Mason και project αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Γεράρδο.

Επιπλέον, το 2016 συμμετείχε στο Ιnternational Ballet Competition στη Varna, μαθητεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές χορού, Mariya Ilieva, Xiomara Reyes, Aurora Bosch, Gabor Kevehazi, Rinat Imaev, Yulia Smirnova, Milen Petrov, Anthony Middleton και Alfredo Torres, όπου της έγινε απονομή διπλώματος για την συμμετοχή της. Από το 2020 χορεύει με την ομάδα σύγχρονου χορού της Βερονίκης Τσουγκράνη, Β+6 στη Θεσσαλονίκη.