Εισάγοντας την χορευτική παιδεία στο σχολείο

Οι Σχολές Χορού Indancestrial εντάσσουν στην δράση τους την εισαγωγή της παιδείας του χορού στα σχολεία. Συγκεκριμένα προτείνουν τη συνεργασία με τις δασκάλες χορού των Σχολών οι οποίες είναι απόφοιτες από Ανώτερες Σχολές και με εμπειρία στην παιδαγωγική προσέγγιση. Οι Σχολές συνεργάζονται μέχρι στιγμής με τους παρακάτω παιδικούς σταθμούς: Μικρό Τζίνι και Zoo cub. Στόχος της δράσης αυτής είναι η επαφή των παιδιών με τον χορό και επιθυμία μας είναι να μοιραστούμε όσα διδάσκουμε, μεταφέροντας την χορευτική μας παιδεία από την αίθουσα χορού στο σχολικό περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να απολαύσουν αυτή την εμπειρία.

Κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κατέχει ο δημιουργικός χορός. Σε αυτό το κομμάτι δεν εστιάζουμε στη διδασκαλία έτοιμων κινητικών μοτίβων αλλά στην προσωπική κίνηση του κάθε παιδιού. Δίνοντας το ερέθισμα, καλούμε τους μαθητές να παράγουν κίνηση μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Έτσι, ανακαλύπτουν την προσωπική τους κίνηση, τη δύναμη της γλώσσας του σώματος χωρίς να κρίνεται η προσπάθειά τους ως σωστή ή λανθασμένη. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και εκφράζονται το καθένα με τον δικό του τρόπο.

Ένα σημείο το οποίο έχει επίσης μεγάλη σημασία είναι η εκτόνωση των παιδιών. Κατανοούμε τις απαιτήσεις της ηλικίας και τις ανάγκες τους. Έτσι, δημιουργούμε συχνά την ευκαιρία για κίνηση με διαφορετικούς τρόπους και ταχύτητες, με διαφορετικές συνθήκες είτε με απλά κινητικά μοτίβα.

Ο ρυθμός κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στη διδασκαλία μας και στο σχολικό χώρο. Η χρήση ποικίλων αλλά εστιασμένων μουσικών κομματιών και μουσικών οργάνων μας επιτρέπει να πλαισιώσουμε και να υποστηρίξουμε το κινητικό μέρος της δράσης.

Τέλος τονίζουμε την προσωπική επικοινωνία που επιδιώκουμε με τα παιδιά καθώς και την επιθυμία μας να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τον κοινό μας χρόνο. Να μοιραστούμε την αγάπη μας για την κίνηση και να χορέψουμε μαζί.

Εάν επιθυμείτε να εντάξετε στο σχολικό σας πρόγραμμα δραστηριοτήτων και σπουδών τον χορό μπορείτε να απευθυνθείτε στις Γραμματείες των Σχολών Χορού Indancestrial Δευτέρα με Παρασκευή τηλεφωνικά στο 2311 212377 και 2310 843449 ή στέλνοντας email στο info@indancestrial.gr.

Εισάγοντας την χορευτική παιδεία στο σχολείο

Σχολή Xορού Indancestrial