Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού με τη Δώρα Μελά

Το εργαστήρι αντιμετωπίζει το σώμα ως ένα εργαλείο άπειρων δυνατοτήτων. Μέσα από την εξερεύνηση, την έκφραση, την ενεργή παρουσία και την αλληλεπίδραση, οι χορευτές οδηγούνται σε νέους κινητικούς δρόμους. Η κίνηση αποκτά τη μορφή που ο καθένας θέλει και γίνεται ο κώδικας επικοινωνίας ανάμεσά μας.
Στο εργαστήρι μπορούν να πάρουν μέρος ενήλικες που έχουν προηγούμενη εμπειρία με το χορό και με άλλες παραστατικές τέχνες.

Από Παρασκευή 8/11 και κάθε Παρασκευή στις 21.00-22.30

Σχολή Χορού Indancestrial
Βασ. Όλγας 135, 2310 843449.

Βιογραφικό

Η Δώρα Μελά είναι δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αν. Καφαντάρη καθώς και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει η ίδια, ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με θέμα: «Δημιουργικός Χορός στην Προσχολική Εκπαίδευση: Εκφραστική Κίνηση και Μουσικές Προτιμήσεις των Νηπίων». Το 2017 παρακολούθησε πρόγραμμα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης στη «Θεατρική Αγωγή» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και διδάσκει το πρόγραμμα Babywearing Dance, ένα πρόγραμμα χορού ειδικό για μητέρες και βρέφη με μάρσιπο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους στην Ελλάδα αλλά και σε σχολές τις Ευρώπης όπως το P.A.R.T.S και το Henny Jurriens Foundation. Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει λάβει συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού όπως τα Δημήτρια, το «Kapani Project», το Φεστιβάλ Κόδρα, το Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης, το «δικό μου» φεστιβάλ χορού και το gala για την παγκόσμια ημέρα χορού που διοργανώνεται από το Σύλλογο Χορού Βορείου Ελλάδος.
Από το 2013 είναι χορεύτρια στην ομάδα σύγχρονου χορού D.art Dance Company έχοντας λάβει συμμετοχή χορεύοντας και χορογραφώντας στις παρακάτω παραγωγές:
(2015) Please..mind the trap!
(2016) Τούμπαλιν
(2016) 18+
(2016) d.INNER
(2017,2018) ” Χορεύοντας το όνειρο “
Από το 2012 εργάζεται σε σχολές χορού στην Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού στις Σχολές Χορού Indancestrial.

Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού με τη Δώρα Μελά

Σχολή Xορού Indancestrial