Ιδιαίτερα μαθήματα

 Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο και οι επιδόσεις των χορευτών έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Βασικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει η χρήση εργαλείων, ειδικού εξοπλισμού και ασκησιολόγιου ειδικά διαμορφωμένου για να στηρίξει και να ενισχύσει την τεχνική του χορού. Η σωματική και ψυχική υγεία του χορευτή αποτελεί πλέον τη βάση πάνω στην οποία χτίζουν το δυναμικό τους πολλές ομάδες και ακαδημίες χορού.
   Ταυτόχρονα, οι επιδόσεις των χορευτών φαίνεται να βελτιώνονται ακόμη πιο αισθητά σε περιπτώσεις όπου παράλληλα με τα ομαδικά τμήματα ξεκινούν, από μικρή κιόλας ηλικία, την ατομική εξάσκηση με δάσκαλο χορού σε εβδομαδιαία βάση.
    
«Πώς με ωφελεί όμως ένα ατομικό μάθημα;»

−    Ο δάσκαλος έχει αποκλειστική επαφή μαζί μου.
−    Ξεκινώντας από το πρώτο μάθημα εντοπίζει τις βασικές αδυναμίες μου και εστιάζει στην επίλυσή τους.
−    Παράλληλα, αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία που κάνουν την κίνησή μου ξεχωριστή και φροντίζει να τα συνειδητοποιώ και να τα χρησιμοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
−    Δουλεύουμε πάνω στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την συνολική τεχνική μου.
−    Ακολουθούμε τον ρυθμό μάθησης που ταιριάζει σ’ εμένα τον ίδιο.
−    Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρούμε και αξιολογούμε την πρόοδό μου. Τι βελτιώσαμε μαζί και πού θα πρέπει να δώσω περισσότερη έμφαση.
−    Εστιάζοντας στις προσωπικές ιδιαιτερότητες μεθοδικά και με έμφαση στη λεπτομέρεια, θα πετύχω υψηλούς στόχους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

   Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι χορευτές μας εντάσσουν στην εξάσκησή τους τα ιδιαίτερα μαθήματα χορού σύμφωνα με τις ανάγκες και το πρόγραμμά τους. Οι λόγοι ποικίλουν και αφορούν την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικά σχολεία, την δημιουργία χορογραφίας για συμμετοχή σε διαγωνισμούς χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την προσωπική βελτίωση, την ενδυνάμωση, την τεχνική εξέλιξή τους κ.α.

Πάντως ένα είναι βέβαιο. Για όποιον λόγο και να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο μάθημα μαζί μας μετά το τέλος του θα βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στους χορευτικούς σου στόχους.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Σχολή Xορού Indancestrial