Καλαϊτζή Αλεξία

Γενική Διευθύντρια των Σχολών Χορού Indancestrial

Η Αλεξία Καλαϊτζή είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής χορού Α. Καφαντάρη. Από το 2011 είναι η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια των Σχολών Χορού Indancestrial. Δασκάλα χορού, παιδαγωγός και από το 2020 προστίθεται στο επαγγελματικό της προφίλ η συγγραφή παιδικών παραμυθιών τα οποία εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο Μιχάλη Σιδέρη.

Με στόχο την προσέγγιση της παιδικής ηλικίας έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Έχει εκπαιδευτεί μέσα από το βιωματικό εργαστήριο ¨Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα¨ του Thomas Gordon από πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Gordon Hellas, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει και πιστοποιημένα σεμινάρια παροχής Α’ Βοηθειών για παιδιά και βρέφη.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της το 2019 ξεκίνησε να παρακολουθεί το Decoding Ballet Technique “Advanced Kinesiology by Vassiliki Kapsidou ” την οποία και ολοκλήρωσε το 2020. Το πρόγραμμα αυτό, DBT βασίζεται στις αρχές της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας, στη μέθοδο Νευρομηχανική καθώς και στην περιτονιακή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση. Μέσα από αυτό τον τρόπο διδασκαλίας συμβάλλουμε στη δημιουργία χορευτών υψηλότερου επιπέδου καθώς μειώνονται και οι πιθανοί τραυματισμοί.
Με την υπόλοιπη ομάδα των Σχολών Χορού παρακολούθησε ένα σεμινάριο αναφορικά με την θετική διαπαιδαγώγηση και προσέγγιση του παιδιού με την Φιλιώ Κατσαρού (Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού από την Playtherapy Greece και Playtherapy International και επιστημονικό συνεργάτη της Attachment Parenting Hellas) όπως και ομιλία με τον σύμβουλο επιχειρήσεων Γιάννη Καραγιάννη με θέμα την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών και τον σωστό συντονισμό εργασιών στην εκπαίδευση.
Το 2019 εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Body Mirror του Martin Brofman και απο τότε προσφέρει ενεργειακές θεραπείες της τεχνικής αυτής.
Η προσέγγισή της στην διοίκηση και καθοδήγηση των Σχολών Χορού Indancestrial καθώς και η αγάπη της για κάθε μορφή τέχνης συνετέλεσαν στην βράβευσή της από το περιοδικό Θεσσαλονίκης Δρώμενα, με το βραβείο “Γε’νέο Επιχειρείν” ως μία από τις σημαντικότερες νέες στη Βόρεια Ελλάδα στον κλάδο της Τέχνης και Πολιτισμού.
Σχολή Xορού Indancestrial