Οι Σχολές μας

Οι Σχολές Χορού Indancestrial είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον από το 2018 αποτελούν εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας. Η Σχολή Χορού Δυτικά στον Εύοσμο (Αδμήτου 17Α) λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2011, ενώ η Σχολή Χορού Ανατολικά στην Ανάληψη (Βασ. Όλγας 135) λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2017. Οι Σχολές Χορού λειτουργούν υπό τη διεύθυνση της Αλεξίας Καλαϊτζή, η οποία είναι καθηγήτρια κλασικού, σύγχρονου χορού και χορογράφος. Στόχος των σχολών είναι να μεταδώσουν τη μαγεία και τη γνώση του χορού σε όποιον πραγματικά θέλει να έρθει σε επαφή μαζί του, μέσα από μαθήματα με καταξιωμένους και πεπειραμένους καθηγητές.
Για κάθε παιδί που μπαίνει στις αίθουσες των σχολών υπάρχει ένας δάσκαλος δίπλα του στο χορευτικό του ταξίδι. Με αληθινή αγάπη και σεβασμό στην διαφορετικότητα ενισχύει τον πειραματισμό για την ανακάλυψη της προσωπικής, ιδιαίτερης κίνησής του. Κάθε μικρός χορευτής με τη σειρά του βιώνει την απόλαυση μέσα από την σωματική άσκηση και επικοινωνεί κινητικά αποτελώντας αναπόσπαστο μέλος μιας ομάδας. Μέσα από την εμπειρία έρχεται σε επαφή με την τέχνη, παρακολουθεί παραστάσεις χορού και αποκτά νέα μουσικά ερεθίσματα. Μαθαίνει για τη στάση σώματος, τη διατροφή και την υγεία του. Στόχος μας δεν είναι να πλάσουμε μόνο καλούς χορευτές αλλά και παιδιά που εξελίσσονται σε σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά υγιή άτομα.
Στις Σχολές Χορού Indancestrial λειτουργούν τμήματα αγωνιστικά, ερασιτεχνικά και προεπαγγελματικά:
  • Μουσικοκινητική αγωγή με στοιχεία κλασικού χορού, για παιδιά ηλικίας 3 -5 ετών.
  • Κλασικός χορός για ηλικίες 6 ετών και άνω, σύμφωνα με το ρώσικο σύστημα Vaganova.
  • Σύγχρονος χορός, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.
  • Break Dance, παιδικά και εφηβικά.
  • Hip- Hop, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.
  • Latin ενηλίκων.
  • Kpop, εφηβικό και ενηλίκων.
Ακόμη, λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή των μαθητών στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.
Η συμμετοχή των αγωνιστικών τμημάτων των Σχολών σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς τα τελευταία 10 χρόνια, έχει φέρει βραβεία, σημαντικές διακρίσεις και εξίσου σημαντικές υποτροφίες σε σχολές του εξωτερικού.
Στις Σχολές Χορού λειτουργεί από το 2016 παιδική χοροθεατρική ομάδα η οποία αποτελεί καλλιτεχνική πρωτοβουλία της Αλεξίας Καλαϊτζή. Στόχος της είναι να προάγει την τέχνη του χορού συνδέοντάς τη με αυτή του θεάτρου και να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία της θεατρικής σκηνής. Με τον τρόπο αυτό βιώνουν τον χορό έξω από το πλαίσιο του καθημερινού μαθήματος αλλά και της ετήσιας παράστασης. Οι παραστάσεις του χοροθεάτρου πραγματοποιούνται στη σκηνή της Indancestrial (Αδμήτου 17Α,Εύοσμος).

Οι Σχολές Χορού Indancestrial με το εξειδικευμένο προσωπικό τους προσφέρουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του χορού. Στην Βασ. Όλγας, η Σχολή στεγάζεται σε 550 τ.μ. και στον Εύοσμο, αντίστοιχα, σε 800 τ.μ.. Στον Εύοσμο η Σχολή διαθέτει δικό της πάρκινγκ.

Επίσης, στην Indancestrial η συνεχόμενη εκπαίδευση εντάσσεται στις προτεραιότητες και αποτελεί το βασικότερο μέλημά μας. Αποτελεί την κύρια πύλη δια της οποίας πραγματώνεται η αυτοβελτίωση, η γνώση, η εμπειρία, η αρμονική συμπεριφορά και η ενδυνάμωση της ομάδας των Σχολών Χορού.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό παρακολουθούν ετησίως εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω στην τεχνική του χορού αλλά και συμβουλευτικής πάνω στην παιδαγωγική προσέγγιση καθώς και στις μορφές αναβάθμισης των διοικητικών εργασιών.

Σχολή Xορού Indancestrial