Συχνές Ερωτήσεις

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε καθημερινά

Ρωτήστε μας!

  Στις Σχολές δεχόμαστε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Tα πρώτα τρία χρόνια ακολουθούν το τμήμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής με εκμάθηση βασικών στοιχείων μπαλέτου. Από την ηλικία των 6 ετών, μπορούν να επιλέξουν όποιο είδος χορού επιθυμούν, όπως Μπαλέτο, Σύγχρονο Χορό, Break Dance, Hip Hop ή Latin.
  Η εγγραφή σε κάποιο τμήμα των Σχολών δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την έναρξη της σεζόν. Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

  Αποφασίζοντας την ένταξη σας στην ομάδα μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε στη γραμματεία την αίτηση εγγραφής και σε διάστημα 10 ημερών να προσκομίσετε μια ιατρική βεβαίωση.

  Η διάρκεια της διδακτικής σεζόν είναι δέκα μήνες, από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Ιουνίου, ακολουθώντας τις επίσημες αργίες που ισχύουν σύμφωνα με τη νομοθεσία για σχολεία, φροντιστήρια και Σχολές χορού αναγνωρισμένες από το κράτος.

  Τα τμήματα των Σχολών απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με ένα μικρό περιορισμό στην έναρξη παρακολούθησης, που είναι τα 3 έτη και άνω, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο επίπεδο των χορευτών.

  Φυσικά, υπάρχουν τμήματα προετοιμασίας τόσο για το μπαλέτο όσο και για το σύγχρονο χορό. Σε αυτά ο υποψήφιος έρχεται σε επαφή με όλη την ύλη που μπορεί να ζητηθεί στις εξετάσεις του Υπουργείου και προετοιμάζεται συστηματικά και στοχευμένα, ώστε να είναι έτοιμος για τις εξετάσεις εισόδου στις Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

  Κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων μαθημάτων ο δάσκαλος έχει την αποκλειστική επαφή με έναν χορευτή, αναλαμβάνοντας να δουλέψει πάνω στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία, στην συνολική τεχνική και στις προσωπικές χορευτικές ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξατομικευμένη δουλειά στις προσωπικές ανάγκες του με αποτέλεσμα να δίνεται μεγάλη ώθηση στην χορευτική του εξέλιξη.

  Οι χώροι των Σχολών χορού είναι ανοιχτοί για να δεχτούν όποιον ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην ομάδα μας ακόμη και αν ο χρόνος για χορό είναι περιορισμένος, με πολλές εναλλακτικές επιλογές.

  Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα είναι τα 12 άτομα, όμως πέρα από αυτό εξαρτάται από την αίθουσα που πραγματοποιείται το κάθε μάθημα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που μπορεί να υπάρχουν – επικρατούν ανά περίοδο. (π.χ. covid)

  Για τις Σχολές χορού πάνω απ’ όλα είναι η υγιεινή και η ασφάλεια των μελών μας. Έτσι σε καθημερινή βάση καθαρίζονται σχολαστικά τα πατώματα και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι. Επιπρόσθετα οι αίθουσες απολυμαίνονται και αερίζονται μετά το τέλος κάθε μαθήματος και πριν την έναρξη του επόμενου. Απολυμαίνονται τα πατώματα, οι μπάρες και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Επίσης τηρούνται αυστηρά τα όρια συμμετεχόντων ανά τμήμα και οι αποστάσεις μεταξύ τους.

  Οι Σχολές Χορού πραγματοποιούν την ετήσια παράσταση στο τέλος της σεζόν χρόνο παρά χρόνο. Πέρα από τα μαθήματα χορού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα που ποικίλουν μέσα στη σεζόν και αφορούν κάθε φορά συγκεκριμένο αριθμό μαθητών. Κάποια από αυτά είναι το χοροθέατρο, διαγωνισμοί, φεστιβάλ, event της πόλης, βραδιές χορού, summer school, summer dance camp και σεμινάρια.