Σύγχρονος Χορός με παραδοσιακά στοιχεία

Πρόκειται για μια νέα «κινητική» ιδέα βασισμένη στον συνδυασμό του σύγχρονου με τον παραδοσιακό χορό. Χρησιμοποιώντας βασικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους παρατηρείται πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας καινούριες φόρμες κίνησης πάνω σε ιδιαίτερες μουσικές επιλογές βασισμένες σε παραδοσιακά ακούσματα. Παίζοντας με την έννοια του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού μέσα από την κίνηση δημιουργούνται πρωτότυποι χορογραφημένοι συνδυασμοί.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους παραδοσιακούς χορούς όλης της Ελλάδας είναι οι βασικοί βηματισμοί τους, η σχέση του ζευγαριού από ζευγαρωτούς χορούς, η έννοια του κύκλου και της ευθείας σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο χώρο και η μουσική από παραδοσιακά όργανα όπως τύμπανο, κλαρίνο και λύρα. Αυτά σε συνδυασμό με την κυκλική και γραμμική κίνηση του σώματος ιδίως του κορμού, την εναλλαγή του ρυθμού και της ταχύτητας και την χρήση των διαφορετικών επιπέδων στο χώρο αποτελούν την βάση της κινητικής αυτής έρευνας.
Το τμήμα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την επιθυμία να πειραματιστούν σε νέα κινητικά μοτίβα. Δεν απαιτούνται γνώσεις σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού.

Μάθημα γνωριμίας : Πέμπτη 28/11 , 20.30-22.00
Σχολή Indancestrial, Ανάληψη
Βασ. Όλγας 135, 2310 843449.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής μας, είτε στο mail της σχολής info@indancestrial.gr.

Η Θανασούλη Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάζει στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η ενασχόλησή της με το χορό ξεκίνησε στην ηλικία των τεσσάρων ετών στη Νάουσα. Στην ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε την εκμάθηση και στους παραδοσιακούς χορούς κι έγινε μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας στο οποίο ανήκει έως και σήμερα. Εργάζεται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού.
Έχει πάρει μέρος στα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών: IFF Adriatica folk fest (Crikvenica-Croatia), Folk Festival Minturno, Folk festival (Spain)
Αποτελεί μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού L.reducta dance project έχοντας πάρει μέρος στις performances:

  • Κύκνειο Χάσμα “prêt-à-porter”(2015),
  • Dr.Manipulator (2018)

Πρόσφατα ξεκίνησε τη δική της κινητική έρευνα μέσω της συσχέτισης του σύγχρονου με τον παραδοσιακό χορό δημιουργώντας μια δική της ομάδα ενηλίκων.

Σύγχρονος Χορός με παραδοσιακά στοιχεία

Σχολή Xορού Indancestrial