Δώρα Μελά

Δασκάλα κλασικού & σύγχρονου χορού, χορεύτρια, χορογράφος.

Διδάσκει: Μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και το πρόγραμμα χορού για γονείς και παιδιά.

Η Δώρα Μελά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αν. Καφαντάρη καθώς και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόλησή της με τα παιδιά ξεκίνησε το 2008 μέσα από τη συμμετοχή της σε παιδαγωγικά προγράμματα και παιδικές κατασκηνώσεις. Ακόμη, έχει εφαρμόσει η ίδια ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με θέμα: «Δημιουργικός Χορός στην Προσχολική Εκπαίδευση: Εκφραστική Κίνηση και Μουσικές Προτιμήσεις των Νηπίων». Το 2017 παρακολούθησε πρόγραμμα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης στη «Θεατρική Αγωγή» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και διδάσκει το πρόγραμμα Babywearing Dance, ένα πρόγραμμα χορού ειδικό για μητέρες και βρέφη με μάρσιπο.

Ασχολείται με το χορό από την ηλικία των 3 ετών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη σχολή χορού της Αμαλίας Στρινοπούλου, στη σχολή χορού της Μπέτυς Βυτινάρου και στη σχολή χορού Αν. Καφαντάρη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους στην Ελλάδα αλλά και σε σχολές τις Ευρώπης όπως το P.A.R.T.S και το Henny Jurriens Foundation. Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει λάβει συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού όπως τα Δημήτρια, το «Kapani Project», το Φεστιβάλ Κόδρα, το Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης, το «δικό μου» φεστιβάλ χορού και το gala για την παγκόσμια ημέρα χορού που διοργανώνεται από το Σύλλογο Χορού Βορείου Ελλάδος.

Από το 2013 είναι χορεύτρια στην ομάδα σύγχρονου χορού D.art Dance Company έχοντας λάβει συμμετοχή χορεύοντας και χορογραφώντας στις παρακάτω παραγωγές:

  • (2015) Please..mind the trap!

  • (2016) Τούμπαλιν

  • (2016) 18+

  • (2016) d.INNER

  • (2017,2018) " Χορεύοντας το όνειρο "

Από το 2012 εργάζεται σε σχολές χορού στην Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού στις Σχολές Χορού Indancestrial.

Indancestrial Dance School