Ράνια Πούλιου

Χορογράφος σύγχρονου χορού

Χορογραφεί: Την ομάδα χορού Nemeldia η οποία στεγάζεται στον χώρο της σχολής.

Η Ράνια Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αν. Καφαντάρη και της Grafts Θεσσαλονίκης (Greek Aerobic and Fitness Training School).

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πάνω σε διάφορα συστήματα χορού όπως Safety Release Technique, Alexander Technique, Contact Improvisation, Limon Technique, Graham Technique, Performance Art, Body Mind Centering, Musical Theatre Dance, Δημιουργική κίνηση – παιχνίδι, Υoga, Pilates, Contemporary Jazz.

Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού της Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν υπήρξε χορογράφος της επαγγελματικής ομάδας αγωνιστικού aerobic της Grafts. Για 2 έτη αποτέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού της ΧΑΝΘ και συνεργάστηκε με τον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και Καλαμαριάς στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Ως χορεύτρια έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Όπερας Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχε σε παραστάσεις επαγγελματικών ομάδων χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2014 ίδρυσε τη δική της ομάδα σύγχρονου χορού Nemeldia στην οποία η ίδια χορεύει και χορογραφεί.

Παραγωγές της ομάδας:

  • Tripudio 2014
  • Beautiful chaos 2015
  • Κλεψύδρα 2016
  • Αrs Salvos 2018

 

Indancestrial Dance School