Οι Σχολές μας

Οι Σχολές Χορού Indancestrial είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, ακόμη από το 2018 αποτελούν εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας. Η Σχολή Χορού Δυτικά στον Εύοσμο Αδμήτου 17Α λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2011, ενώ η Σχολή Χορού Ανατολικά στην Ανάληψη, Βασ. Όλγας 135, λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2017. Οι Σχολές Χορού λειτουργούν υπό τη διεύθυνση της Αλεξίας Καλαϊτζή η οποία είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού/χορογράφος και έχουν την καλλιτεχνική επίβλεψη του Πάνου Μεταξόπουλου. Στόχος των σχολών είναι να μεταδώσουν τη μαγεία και τη γνώση του χορού σε όποιον πραγματικά θέλει να έρθει σε επαφή μαζί του μέσα από μαθήματα χορού από καταξιωμένους με εμπειρία καθηγητές καθώς και από σεμινάρια χορού που πραγματοποιούνται μηνιαία από τον Πάνο Μεταξόπουλο.
Στις Σχολές Χορού Indancestrial λειτουργούν τμήματα αγωνιστικά, ερασιτεχνικά και προεπαγγελματικά:

  • Μουσικοκινητική αγωγή με στοιχεία κλασικού χορού, για παιδιά ηλικίας 3 -5 ετών.

  • Κλασικός χορός για ηλικίες 6 ετών και άνω, σύμφωνα με το ρώσικο σύστημα Vaganova.

  • Σύγχρονος χορός, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

  • Break Dance, παιδικά και εφηβικά.

  • Hip- Hop, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

  • Latin παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

  • Pilates ενηλίκων.

  • Ακροβατική γυμναστική.

  • Commercial εφηβικό.

  • Barre à terre, για παιδιά και ενήλικες με τον Πάνο Μεταξόπουλο.

Ακόμη, λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή των μαθητών στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Η συμμετοχή των αγωνιστικών τμημάτων των Σχολών σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς τα τελευταία 8 χρόνια, έχει φέρει βραβεία, σημαντικές διακρίσεις και εξίσου σημαντικές υποτροφίες σε σχολές του εξωτερικού.

Στις Σχολές Χορού λειτουργεί από το 2016 παιδική χοροθεατρική ομάδα η οποία αποτελεί καλλιτεχνική πρωτοβουλία της Αλεξίας Καλαϊτζή. Στόχος της είναι να προάγει την τέχνη του χορού συνδυαστικά με αυτή του θεάτρου και να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία της θεατρικής σκηνής. Με τον τρόπο αυτό βιώνουν το χορό έξω από το πλαίσιο του καθημερινού μαθήματος αλλά και της ετήσιας παράστασης. Οι παραστάσεις του χοροθεάτρου πραγματοποιούνται στη σκηνή της Indancestrial (Αδμήτου 17Α,Εύοσμος).

Οι Σχολές Χορού Indancestrial με το εξειδικευμένο προσωπικό τους και το ξεχωριστό στίγμα του Πάνου Μεταξόπουλου προσφέρουν τις πιο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του χορού. Στην Βασ. Όλγας, η Σχολή στεγάζεται σε 550 τ.μ. και στον Εύοσμο, αντίστοιχα, σε 800 τ.μ. Στον Εύοσμο η Σχολή διαθέτει δικό της πάρκινγκ.

 

Indancestrial Dance School