Σύγχρονος Χορός

Διδάσκει: Αλεξία Καλαϊτζή - Ελίζα Γκιλιοπούλου - Δώρα Μελά - Ειρήνη Θανασούλη - Αναστασία Ευθυμιάδου - Σέφη Αργυροπούλου - Κωνσταντίνα Θανασούλη

Στις σχολές λειτουργούν και αγωνιστικά τμήματα.

Ο σύγχρονος χορός εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα ως μια μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου και έκτοτε εξελίσσεται διαρκώς καθώς τείνει να συμπορεύεται με την εξέλιξη της κοινωνίας και να εκφράζει τη σύγχρονη εποχή. Η γυναίκα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου χορού θεωρείται από πολλούς ότι ήταν η Isadora Duncan. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ρεύματα και συστήματα (Graham, Hawkins, Limon, Cunningham, Release κ.α.)

Στις Σχολές Χορού Indancestrial διδάσκεται σύγχρονος χορός βασισμένος στις τεχνικές Limon και Release, δύο συστήματα που ακολουθούνται από τις επαγγελματικές σχολές χορού της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η τεχνική του Limon έχει ευρεία κινησιολογία από μόνη της, όμως στα μαθήματα συμπεριλαμβάνονται στοιχεία της τεχνικής και άλλων συστημάτων. Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το βάρος του, να χρησιμοποιεί το έδαφος, να πέφτει, να σηκώνεται και να κυλά σε αυτό.
Το σώμα αποκτά δύναμη, πλαστικότητα, ευλυγισία, με έναν τρόπο διαφορετικό αλλά εξίσου απαιτητικό με το μπαλέτο. Παράλληλα διδάσκεται αυτοσχεδιασμός, contact και partnering έτσι ώστε η γνώση της τεχνικής να εμπλουτιστεί με δημιουργικότητα, εκφραστικότητα και πνεύμα συνεργασίας με την ομάδα.

 

Σύγχρονο με παραδοσιακά στοιχεία

Διδάσκει: Ελίζα Γκιλιοπούλου - Κωνσταντίνα Θανασούλη
 
 

Πρόκειται για μια νέα «κινητική» ιδέα βασισμένη στον συνδυασμό του σύγχρονου με τον παραδοσιακό χορό. Χρησιμοποιώντας βασικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους παρατηρείται πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας καινούριες φόρμες κίνησης πάνω σε ιδιαίτερες μουσικές επιλογές βασισμένες σε παραδοσιακά ακούσματα. Παίζοντας με την έννοια του χώρου,του χρόνου και του ρυθμού μέσα από την κίνηση δημιουργούνται πρωτότυποι χορογραφημένοι συνδυασμοί.Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους παραδοσιακούς χορούς όλης της Ελλάδας είναι οι βασικοί βηματισμοί τους, η σχέση του ζευγαριού από ζευγαρωτούς χορούς, η έννοια του κύκλου και της ευθείας σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο χώρο και η μουσική από παραδοσιακά όργανα όπως τύμπανο, κλαρίνο και λύρα. Αυτά σε συνδυασμό με την κυκλική και γραμμική κίνηση του σώματος ιδίως του κορμού, την εναλλαγή του ρυθμού και της ταχύτητας και την χρήση των διαφορετικών επιπέδων στο χώρο αποτελούν την βάση της κινητικής αυτής έρευνας.
  Το τμήμα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την επιθυμία να πειραματιστούν σε νέα κινητικά μοτίβα. Δεν απαιτούνται γνώσεις σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού.

 

Σύγχρονος Χορός


Copyright © QVision.